Marion

Marion van Veen 

De lessen die ik wekelijks geef zijn:

 

Peuterdans, Kidsdance voor 4-5 jaar, 6-7 jaar. Jong Talent 7-10 jaar:

Mijn loopbaan startte met het werken in de kinderopvang zowel met uitvoerende als leidinggevende taken. Die periode merkte ik dat het werken met het jonge kind altijd verfrissend is, spontaniteit van kinderen, kinderen die nog niet oordelen, kinderen die ontdekken wie ze zijn. Naast het werken in deze sector ontdekte ik dat dansles geven aan deze doelgroep mij nog meer werkplezier gaf en tot op de dag van vandaag geeft.

Het is fijn om aan de basis te staan van de dansontwikkeling van het jonge kind.
 

Doordat ik al lang lesgeef heb ik inmiddels de kinderen van de kinderen van toen op les.

Sommige kinderen zijn uitgegroeid tot docenten bij Studio DanZo of werken op een andere plek in de danswereld. Dat maakt dat de energie voor het geven van kinderlessen altijd blijft stromen.

 

Talentklas:

Al in het eerste jaar dat ik kinderlessen gaf merkte ik dat ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkeld; de een op gebied van muzikaliteit, de ander hoe je je presenteert, de ander in techniek. De kinderen die sneller door mijn lesmateriaal gingen en behoefte hadden aan meer daar bedacht ik iets voor. Een eerste selectie groep werd geboren. Er kwamen meer optredens, wedstrijden en het groeide door naar drie selectie groepen. 

Vanaf 2006 ben ik samen met mijn vaste collega Annemieke van Barneveld een ontwikkelingslijn gaan opzetten voor dans. Hier ontstond DanZo. Vanaf 2011 werd het Studio DanZo, een eigen dansschool met een grote afdeling talentontwikkeling. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen geselecteerd worden, jongtalentklassen, talentklassen en sinds 2018 ook de TOPSTROOM opleiding.
 

Zelf geef ik les aan de talentklas 20+. Dit is een groep met gemotiveerde en vergevorderde dansers. De groep bestaat veelal uit studenten en werkende mensen die daarnaast ook graag op hoog niveau dansen. Deze groep is ook populair bij dansers die niet in Deventer wonen. Zij reizen graag naar Studio DanZo om aan dit hoge niveau te kunnen deelnemen.

 

Voor mij is het iedere week, iedere maand en ieder jaar een uitdaging om deze dansers te blijven inspireren. Ik volg daarvoor zelf ook regelmatig lessen en workshops in Nederland. Bijscholing vind ik belangrijk, dit helpt om je dansers steeds verder te ontwikkelen.

 

Jazzmodern voor volwassenen:

Lesgeven aan volwassen doe ik graag. Dansers die de hele dag werken of nog studeren kunnen in de avond hun hoofd leeg maken tijdens een fijne jazzmoderne les op mooie afwisselende muziek. De diversiteit van de dansers vraagt van mij dat ik lesgeef waarin ik iedere danser uitdaag.

 

Coördinator TOPSTROOM:

De stap naar het kunstvakonderwijs maken vanuit DanZo vroeg om nog een extra stap in de organisatie. Het bedenken, organiseren en opstarten van TOPSTROOM blijkt een zeer geslaagde formule om dansers door te laten ontwikkelen.

Als coördinator van TOPSTROOM vind ik het fantastisch om dansers te volgen, te begeleiden en te helpen in de ontdekkingstocht naar welke dansopleiding zij willen of de weg naar het dansgezelschap !MPACT te verkennen.

Het voelt als een geschenk om tieners een fijn leerklimaat te bieden waarmee ze trots op zichzelf leren te zijn, grenzen durven te verleggen.

 

Daarnaast is het voor mij leerzaam om te werken met docenten uit heel Nederland die tijd investeren in TOPSTROOM leerlingen en kennis delen van de dansopleidingen of bijvoorbeeld de inspiratie meenemen vanuit een dansgezelschap.

Bewegen voor 65+:

Een beweegles als deze is meer dan op een gezonde manier werken aan je lijf en je brein. Het heeft voor mij ook een belangrijke sociale functie. Mensen ontmoeten elkaar, delen verdriet en vreugde, dat is mooi om te zien. Het is fijn om deze doelgroep bewust te laten worden van het lijf, een goede houding en hoe je door simpele oefeningen je spieren sterk maakt/ houdt. Ik merk dat veel mensen nog wandelen en fietsen. Ik vind het als docent een verrijking om na te denken over oefeningen die goed zijn uit te voeren voor iedereen en daarin te differentiëren om zo een ieder uit te dagen.

 

!MPACT:

Artistiek leider van !MPACT.

Dit vraagt van mij maximale creativiteit, mijzelf kwetsbaar opstellen, durven te experimenteren, de danser ook te laten creëren.

Een rol en functie waar ik dankbaar voor ben. Dansers met een heel hoog amateur niveau of zelfs een afgeronde dansopleiding hebben (MBO of HBO) die wekelijks in mijn les staan, waarmee ik bouw aan stukken met een maatschappelijk karakter. Het is fijn om deze dansers te kunnen inspireren en dat ik door de dansers geïnspireerd. Meer weten over !MPACT, klik hier.