top of page

Klassiek ballet


Wil je je verder ontwikkelen in dans dan raden wij klassiek ballet echt enorm aan!

Zowel jongens als meisjes met ambitie hebben het nodig Klassiek ballet te volgen.


Iedereen heeft wel een beeld bij wat klassiek ballet is, prachtige mooie ballerina’s met mooie tutu’s en op spitzen. De jongens, de balerino’s sterk en  krachtig met grote hoge sprongen.
Deze mogen een zwarte strakke outfit aan. De meiden een balletpak met panty en broekje of rokje. Balletschoentjes zijn voor beide verplicht.

Ballet vormt een zeer goede technische basis voor de professionele danser. Je leert techniek aan op wat jij aankan en past bij jou lijf. Aan de barre leer je spiercontrole, coördinatie, stabiliteit, kracht en lenigheid. En in het midden leer je dit in de ruimte te plaatsten. Daarnaast jezelf te presenteren en expressie te geven aan bewegingen.
Heb jij ambitie om in de toekomst naar een dansacademie te gaan of wil je gewoon een zeer goed technische geschoolde danser/ danseres worden dan is deze les een must.


Bij Studio DanZo werken wij in leeftijdsgroepen en verschillende niveaus.

De beginner tot ver gevorderde (beginnend academisch niveau) kunnen terecht bij de balletlessen.

De docent bepaald in welke groep jij past en wanneer je op spitzen training mag.

Voordat je aan spitzen training begint worden je voeten, stabiliteit, kracht en techniek getest. Op spitzen dansen vraagt veel van een danser en is een stap die een extra laag geeft aan het ballet dansen en die overwogen wordt gemaakt.


De dansers die in Jong- Talent of in de Talentklassen dansen of daarvoor geselecteerd worden is klassieke les zeer sterk aanbevolen/ verplicht.


Vanaf 4 jaar kun je balletles volgen, dit gaat spelenderwijs.
Balletlessen zijn er voor iedere leeftijd.


Ook is het mogelijk privé balletlessen te boeken.


Door zowel de Talentklassen, TOPSTROOM als de gevorderde balletlessen stromen veel dansers door naar de Dansacademie of MBO dans.

bottom of page