top of page
  • Foto van schrijverMarion

DanZo Danst Door! - Nieuwsbrief

Lieve dansers, beste ouders, Allereerst hopen wij dat iedereen gezond is; kinderen, ouders, opa´s en oma´s en familieleden. Gezondheid staat boven alles.

Vrijdag de 13e maart 2020 hebben we besloten DanZo tijdelijk te sluiten, er ontstond een heel bijzonder gevoel, het voelde even als verdoofd.

We zijn inmiddels 2 weken verder en het DanZo team is er klaar voor:

DanZo Danst Door!

Op dit moment kunnen wij niet op de normale manier lesgeven. Wij vinden dat ontzettend jammer en onwerkelijk, maar het is helaas niet anders.

Tot het moment waarop wij open mogen, gaan wij online lesgeven via ZOOM.

De afgelopen week hebben we dit uitgeprobeerd en zowel de docent als de leerlingen vonden het echt heel leuk! Uiteraard houden we rekening met het vloeroppervlak van de woonkamer ;-) De afgelopen 2 weken hebben wij ook filmpjes van 3 choreografieën verstuurd naar de dansers.

Het is hartverwarmend zoveel reacties te krijgen van jullie, het ontroert en het doet ons goed in deze bijzondere tijd waarin de wereld op pauze lijkt te staan.

Vanaf maandag 30 maart zullen we veel lessen hervatten via ZOOM! Dus trek je danskleding maar weer uit de kast!

Iedere docent maakt met haar/ zijn groep(en) afspraken. De les zal zoveel mogelijk op de normale lestijd zijn De online lessen zijn wel korter.

Afgelopen zaterdag, 28 maart, was het een geslaagde lesdag aan Topstroom.

Het was fijn en bijzonder om zo met de dansers weer samen te zijn. We zijn binnen het docententeam aan het kijken hoe we de lesinhoud vormgeven. Er komen ook lessen beschikbaar op het YouTube kanaal van Studio DanZo (in een korte tijd leren wij als team allerlei nieuwe dingen, in de digitale wereld vol mogelijkheden).

Wat is ZOOM? ZOOM is een online-applicatie waarmee bijeenkomsten met beeld en geluid kunnen worden georganiseerd. De exacte uitleg volgt in de groepsapp. Het makkelijkst werkt het op de laptop, maar de telefoon kan ook. Lopende lesgelden en betaling 2e kwartaal: Voor iedereen is dit een bizarre en spannende tijd. Ook voor ons.

(Freelance) docenten moeten worden betaald en ook andere kosten lopen door.

Dat maakt ons soms bezorgd over de toekomst.

Om te zorgen dat wij ook na de periode van het coronavirus jullie favoriete dansschool kunnen blijven, zullen wij de lesgelden moeten blijven incasseren. Daarvoor zullen wij alles doen om tegemoet te komen aan ieders dansbehoefte door een goed online aanbod te creëren.

Ook hebben wij inmiddels plannen voor het (deels) inhalen van de verloren lessen. Zo zullen wij dit jaar geen 8 weken maar 6 weken zomerstop hebben.

En hebben wij ideeën over een gratis dansworkshopaanbod in de laatste week voor de zomervakantie/ of een aantal zondagen.

Wij hopen op jullie begrip en loyaliteit.

De Eindvoorstellingen. De voorstellingen op 14 juni en 27 juni(!MPACT en Talentklassen) kunnen mogelijk, vanwege de maatrelen, niet doorgaan.

We zijn zowel met het HOFtheater als de Deventer Schouwburg in gesprek om dit op te lossen. Een optie die mogelijk is is om 14 juni te verplaatsen naar 12 september. Dit zou dan in de Deventer Schouwburg zijn. (kleine zaal)

Audities voor dansseizoen 2020/2021:

INFO volgt zsm.

We proberen op alle fronten de zeilen bij te zetten. Er wordt hard gewerkt door iedereen om jullie vanaf maandag(30-3) weer te laten genieten van wat DanZo altijd biedt: dansplezier, passie en verbondenheid!

De ouders van peuterdans krijgen nog een aanvullende mail, net als de ouders van TOPSTROOM.

We kijken met elkaar uit naar het moment waarop het RIVM aangeeft dat wij onze deuren weer veilig kunnen openen!

Het allerbelangrijkste: BLIJF GEZOND; zorg voor elkaar, wees lief voor elkaar en heb begrip voor elkaar.

Lieve groet,

Marion van Veen en het docententeam:

Annemieke van Barneveld, Sanne van Vreden, Nadia Peeters, Louelle van Veen, Leonie van Putten, Joost de Klein, Djenné Schwachöfer, Alison Nutbeij, Emma Krukkert, Mirthe van Dijk, Milou Brouwer, Hanneke Meinders, TOPSTROOM: Ivana Diboune, Yvonne Neven, Elena Nijssen, Nino Bults.

DanZo Danst Door!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page