top of page
  • Foto van schrijverMarion

DanZo onderzoekt mogelijkheden buiten dansen

Inmiddels heeft Studio DanZo 6 weken online lesgegeven, de lessen worden goed bezocht, dansers melden zich ook netjes af als ze niet kunnen voor de online les. Daarnaast hebben wij in de mei vakantie( 1e week) doorgetraind. Ook heeft Studio DanZo 4 extra gratis workshops aangeboden. Daarnaast zijn er diverse choreo

grafieën gemaakt voor verschillende leeftijdsgroepen, deze zijn terug te vinden op het youtube kanaal van Studio DanZo. https://www.youtube.com/channel/UCjrMBN61GZuxEmwPyUP35QA

Er is door de docenten via whatsapp contact gehouden met de dansers.

Voor de peuters en de groep 68+ zijn korte danslessen gefilmd en gedeeld in groepsapps. Kortom iedereen heeft de afgelopen tijd volop door kunnen dansen.
Verruimende maatregelen vanuit het RIVM.

Dansen is onder sport geschoven en dat betekent dat er buiten gedanst mag worden MAAR dat daar per gemeente beleid op gemaakt gaat worden.

Studio DanZo volgt dit op de voet.

Eind april heeft Studio DanZo de 1e contacten hierover gehad met Deventer Sportbedrijf. Het Deventer Sportbedrijf is voor gemeente Deventer het aanspreekpunt.

Op dit moment wordt er gekeken naar:

· Geschikte locatie voor DanZo om kinderen buiten te laten dansen tot en met 18 jaar.

· Er wordt gewacht op toestemming

· Het zal een combinatie blijven tussen online lessen en danslessen buiten. Dit heeft te maken met het weer, de soort dans(spitzen kan niet buiten bijvoorbeeld.) Ook wordt nagedacht of het veilig is wat betreft beweging van dans en de ondergrond. Maar ook hoe houd je overzicht op de 1,5 meter maatregel, hoe werken we dat uit, hoe gaan we om met bijvoorbeeld toilet bezoek etc.

· Docenten communiceren met hun groepen hoe de les gegeven wordt/ buiten of online.

· Zodra we naar binnen mogen zal DanZo dat doen. Ook voor binnen liggen er plannen klaar om met gepaste afstand toch te kunnen dansen. We willen natuurlijk maar 1 ding: De dansschool weer open, genieten van dans in de fijne dansstudio MAAR wel ons goed houden aan de voorschriften van het RIVM en gezondheid staat voorop.

· Als Studio DanZo buiten gaat lesgeven dan mag dat maar op 1 locatie. DIT IS VOORWAARDE! Dat betekent dat dansers die normaal in de Rozenfabriek en in Diepenveen dansen TIJDELIJK les krijgen op dezelfde buitenlocatie in de buurt van het van Doetinchemplein die wordt goedgekeurd door het Deventer Sportbedrijf.

· Het team van Studio DanZo vergadert in de 1e week van mei over het organiseren van eventueel buiten danslessen en wat daar allemaal bij komt kijken.

· We zijn benieuwd hoe ouders daarover denken.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page